Ajatuksia lautasella

Tänään valmistin herkkua: itsetehtyä juuressosekeittoa. Seurana toimi Tähtiin kirjoitettu virhe-romaani ja pieni hiljainen hetki ihan vain omaa aikaa. Melko täydellistä. Olen päättänyt vähitellen lisätä kasviksia monipuolisesti ja ravitsevasti ruokavaliooni. Kalasta, kananmunasta ja maitotuotteista en kuitenkaan aio kokonaan luopua. Viime kesänä arkiruokani oli hyvin kasvisruokapainoitteista, enkä ole enää noin vuoteen käyttänyt leivän päällä lihavalmisteita, vaan suosinut kasviksia ja juustoa. Jo pitkään pelkkä ajatus siitä, mistä lautaselleni tullut ruoka on lähtöisin, on etonut. Tuntunut pahalta ja eettisesti väärältä. Kasvispainoitteisesta ruoasta sen sijaan saan paitsi hyvän olon, myös paremman mielen!

Onko teillä kokemusta kasvisruokavaliosta? 
Vinkkejä, linkkejä ja reseptejä otan mielelläni vastaan!

8 kommenttia:

 1. Minäki oon ollu monta vuotta kasvis-kala-kanamuna-linjalla. Maha arvostaa. Enää en oo niin ehdoton vaan saatan syödä silloin tällöin pieniä määriä lihaa, vaikka en pidä ajatuksesta. Joskus kroppa vaan huutaa jonkun tukevamman evään perään. :) Suosikkiperusarkiruoka on pitkään ollu semitulisesti maustettu wokki (ei pakastevihanneksista vaan tuoreista) kera paistetun kananmunan erilaisina variaatioina esim leivän päällä tai paprikan sisällä. Tomaatti-paprika-inkiväärisosekeittoa kannattaa testata myös. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi vitsit, kuulostaa muuten tosi hyvälle! Pitää ehdottomasti testata itsekin! Onko sulla vinkata mitään hyväksi todettua blogia / sivustoa, josta saisi enemmän tietoa kasvispainoitteisesta ruokavaliosta? Oon niitä googlaillut, mutta suurin osa on ainakin tällä hetkellä itselleni osoittautunut melkoisen "hifistelyksi" :D

   Poista
 2. Hyvä ruoka ja kirja ovat ehkä täydellisin yhdistelmä. Samoista jutuista täälläkin on nautittu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen ehdottomasti kanssasi samaa mieltä! :)

   Poista
 3. Hyvän näköistä keittoa ja toi raejuusto päällä vaikuttaa hyvältä. Itse oon kans tykännyt tehdä sosekeittoja mutta raejuustoa en oo keksinyt laittaa lisukkeeksi. Kaunistaa kuvaakin sopivasti! Varsinaista kasvisruokavaliota en ole noudattanut, mutta oon pyrkinyt lisäämään kasvisten monipuolisempaa käyttöä ruokavaliossani. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Oli muuten tosi hyvää, vaikka itse sanonkin! Ja raejuustosta saa hyvin mm.proteiinia, ni on ateria myös ravintorikkaampi!

   Poista
 4. you have a nice website and beautiful pictures and texts … I will follow you with pleasure!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thank you very much! I'm so happy if you have enjoyed reading / watching my blog! And especially if you have liked my pictures :) I will also visit in your blog!

   Poista

Jokainen ajatus on tärkeä ♥