Herkkyys on voimavara

Suosittelen lukemaan Suvi Bowellan artikkelin kokonaisuudessaan Hidasta Elämää-sivustolta täältä. Artikkeli käsittelee erityisherkän ihmisen luonteenpiirteitä, ominaisuuksia ja vahvuuksia, joihin itsekin samaistun hyvin voimakkaasti.


1. Kun innostumme jostakin, olemme todella sitoutuneita ja intohimoisia asian suhteen. Herkkä ihminen ei niinkään motivoidu ulkoisista palkkioista, vaan ohjautuu sisältäpäin ja vie asioita eteenpäin valtavalla sydämen palolla. Ehkäpä juuri tämän takia moni erityisherkkä kukoistaa paremmin yrittäjänä tai freelancerina, kun saa itse valita, mitä tekee, miten tekee ja kenen kanssa tekee. 

2. Erityisherkkä ei kykene teeskentelemään. Näet hänestä kilometrin päähän onko hän kiinnostunut jostakin vai ei. Oikein ymmärrettynä tämä rehellisyys tekee kanssakäymisen herkän ihmisen kanssa helpoksi. Sinun ei tarvitse arvailla, missä kulloinkin mennään. Jos saat erityisherkän ystävän, olet onnekas. Herkkä osaa nimittäin asettua toisen ihmisen asemaan, kuunnella, olla tukena ja on erittäin lojaali ystävä. 

3. Keskustelut herkän kanssa ovat kiehtovia. Herkän ihmisen kanssa on turha jutella niitä näitä, sillä he tylsistyvät nopeasti ellei keskustelulla ole sisältöä. Herkät haluavat tietää sinusta kaiken ja sukeltaa sielusi syvyyksiin. He haluavat luoda sydän tunneyhteyden toiseen ihmiseen. 

4. Herkät ovat sielukkaita ja syvällisiä. Heillä on rikas sisäinen elämä ja he pohtivat paljon asioita, elämän ilmiöitä ja olemassaolon merkitystä. Merkityksellisyyden tunne on äärimmäisen tärkeää herkälle ihmiselle. 

5. Herkkä ihminen on loistava terapeutti ja neuvonantaja. Hän aistii toisten tunteet ja tarpeet muita herkemmin ja osaa rakentaa luottamuksellisia ja syvällisiä ihmissuhteita. Hän on aidosti kiinnostunut sielunelämästäsi ja haluaa, että sinulla on mahdollisimman hyvä olla. 

6. Herkkä nauttii kauneudesta, harmoniasta ja on myös erinomainen luomaan kauneutta ympärilleen. 

7. Luovuus ja taiteellisuus on herkkien erityisalaa. Asioiden syvällinen pohdiskelu, tunneherkkyys ja sisäisen maailman rikkaus auttavat herkkää luomaan sellaista taidetta, musiikkia, tekstiä, liikettä, joka koskettaa syvästi. Luovuus voi ilmentyä taiteen tekemisen lisäksi myös innovatiivisten ratkaisujen luomisena. 

8. Herkät ovat erittäin intuitiivisia. Päätöksiä tehdessään he punnitsevat asioita monelta kantilta ja antavat samalla intuitionsa johdattaa kohti parasta ratkaisua. Herkkä integroi itseensä monenlaista tietoa ja kokemusta ympäristöstään ja pystyy käyttämään sitä hyödykseen. Kyky kuunnella omaa sisäistä ääntä johdattaa parhaaseen mahdolliseen lopputulokseen kaikkien osapuolten kannalta.

9. Herkät rakastavat rauhaa ja pyrkivät ylläpitämään sopua. Kun herkkä ihminen osaa valjastaa tämän ominaisuuden niin, ettei tule tukahduttaneeksi omia tunteitaan ja tarpeitaan, hän on erinomainen rauhanrakentaja kyvyssään asettua toisen ihmisen asemaan. 

10. Herkät ovat erittäin tunnollisia, tarkkoja ja heillä on kyky uppoutua tehtäväänsä. Jos työ vaatii tarkkuutta, siihen kannattaa valita herkkä ihminen. Herkkä tekee aina sen, mitä lupaa, monesti jopa oman jaksamisensa kustannuksella. Yksi herkän kasvutehtävistä onkin opetella sanomaan ei ja ottamaan aikalisä silloin, kun tekemistä on liikaa.


Herkkä ei ole hermoheikko itkupilli, vaan ainutlaatuinen ihminen, jolla on monia hienoja ominaisuuksia, joita ilman tämä maailma olisi varsin kylmä paikka 

2 kommenttia:

 1. Eli minä olenkin ainutlaatuinen sen sijaan etten ole mitään.
  Osallistu kastehelmi arvontaan.
  Hyvää sunnuntai päivää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin juuri! Jokainen meistä on ainutlaatuinen juuri sellaisena kuin on :) Kiitos samoin!

   Poista

Jokainen ajatus on tärkeä ♥