31 totuutta

Päätin listata 31 totuutta itsestäni, koska en ole blogissani aiemmin kertonut paljoakaan siitä, kuka tai millainen olen. Ajattelin, että teistäkin voisi olla mielenkiintoista tutustua siihen henkilöön, joka näiden tekstien ja kuvien taustalta löytyy... Joten eikun listan pariin:


1. Päiväni ei lähde käyntiin, jollen saa kahvia. Juon kahvini aina mahdollisimman suuresta mukista, mieluiten kokonaan mustana ja harvoin täysin loppuun asti. (Mainittakoon myös, että kahvin täytyy olla sopivan kuumaa - ei liian, eikä liian vähän. Sekä melko keskimääräistä vahvempaa.) 

2. Olen erityisherkkä, persoonallisuustyypiltäni INFJ ja horoskooppimerkiltäni kalat. 

3. Minua täydellisempää epäonnistunutta perfektionista saa etsiä. Mikä on jo itsessään varsin absurdia.

4. Olen äärettömän perusteellinen imuroija. Käyn kaikki kolot, kulmat ja ahtaat paikat läpi, kun alan imuroimaan. Se on tiskaamisen kanssa parasta terapiaa! (Mutta aloittaminen on yhtä tuskaa.)

5. Pelkään ahtaita paikkoja, hämähäkkejä, käärmeitä, neuloja, piikkejä ja lääkäreitä.

6. Käytän villasukkia myös kesäisin ja aina nukkuessani.

7. En ole värjännyt hiuksiani noin neljään vuoteen. Tällä hetkellä minulla on siis 99%:sti täysin oma hiusväri päässäni. Tavoitteenani on kasvattaa hiukseni alaselkään asti. 

8. Minusta ei koskaan pitänyt tulla insinööriä. Toisin kuitenkin kävi.

9. Moni yllättyy, kun kuulee, mitä teen työkseni ja mikä olen ammatiltani. Toisaalta minusta on myös hauska rikkoa tällaisia stereotypioita, joita ihmisillä työstäni ja ammatistani saattaa olla. 

10. Olen hurahtanut Stephen Kingin kirjoihin. Voisin lukea Kingiä liukuhihnalta. Toinen suosikkikirjailijani on Torey Hayden.

11. Kotoa aamulla lähtiessäni joudun varmistamaan määrän X-kertoja, onko hella, kahvinkeitin, leivänpaahdin tai mikä ikinä elektroninen laite tahansa päällä. Saatan palata vielä rappukäytävästä varmistamaan, etten vain ole kytkenyt virtaa vahingossa päälle. Sama rumba jatkuu avainten kanssa. (Niillä tosin ei sytytetä tulipaloa, just saying...)

12. Olen melko addiktoitunut numeroihin. Tykkään sudokuista, seuraan Endomondolla kuljetut kilometrit, lasken rappusten lukumääriä sekä minulla on ollut tapana viihdyttää itseäni pitkillä automatkoilla laskemalla vastaantulevien autojen rekisterikilpien numeroita yhteen. Jokseenkin neuroottista, eh? 

13. Olen todella harvoin ajoissa paikalla. Olen joko juuri silloin, kun on sovittu tai sitten olen hieman myöhässä. Sen sijaan turhaudun suunnattomasti, jos joudun itse odottamaan (tai jonottamaan). 

14. Katson harvoin elokuvia. Eli olen sangen helppoa leffaseuraa, kun en todennäköisesti ole nähnyt sitä(kään) elokuvaa, jonka "kaikki on ihan varmasti nähneet!".

15. Elokuvien sijaan nautin äärettömästi erilaisten dokumenttien katsomisesta. 

16. Olen musiikin suurkuluttaja. Radio on päällä lähes aina, kun olen kotona tai ajan autoa. Spotifytä kuuntelen ulkoillessani. Tai blogia kirjoittaessani.


17. Olen käynyt seitsemän kertaa RMJ:ssä, kerran Ruississa ja Pori Jazzeilla. Tällä hetkellä tuntuu, että festarit on osaltani nyt koettu.

18. Rakastan muumien filosofiaa. Tove Jansson oli nero!

19. Ajaudun usein kiusallisiin, noloihin tai muutoin hieman kyseenalaisiin tilanteisiin. Keittiöpsykologian pitkällä oppimäärällä olen päätellyt sen johtuvan jokseenkin naiivista ulkomuodostani.

20. Lapsuudesta lähtien haaveenani on ollut päästä Islantiin. Vielä jokin päivä tuon haaveeni aion toteuttaa!

21. Olen käynyt Ruotsissa, Norjassa, Virossa, Espanjassa, Turkissa ja Kreikassa.

22. Tulen loistavasti juttuun vanhusten, koirien, kissojen ja lasten kanssa. En tiedä, miksi. Näin on ollut aina.

23. Olen päättänyt olla koskaan kasvamatta täysin aikuiseksi. Tietynlainen lapsenmielisyys ja uteliaisuus elämää kohtaan on osa luonnettani.

24. Olen samalla sekä ainut lapsi että perheemme kuopus. Asia ei kuitenkaan ole ollenkaan niin ristiriitainen, miltä se tässä yhteydessä kuulostaa. Kaikki riippuu näkökulmasta. Got the point?

25. Koneeltani löytyy varmasti tuhansia kuvia, joita en ole vielä läpikäynyt saati muokannut julkaisuvalmiiksi. Asia sekä hämmentää, ärsyttää että huvittaa minua.

26. Minulla ei ole yhtäkään tatuointia. Pelkäisin kyllästyväni otattamiini kuviin jossain vaiheessa ja ahdistuvani siitä, etten pääse niistä eroon kuin laserilla.

27. Minulla on ärsyttävä pakkomielle korjata väärin sanottuja sanoja. En myöskään siedä kirjoitusvirheitä. Ne saavat sisäisen zen-tasapainoni läikkymään niin sanotusti yli.

28. En ymmärrä politiikkaa, vaikka kuinka yritän. Yritän pysyä maailman ja kotosuomen tapahtumissa ajantasalla, mutta politiikka ei vain aukene minulle. Minun maailmassani asiat ovat harvinaisen mustavalkoisia, ne ovat yleensä myös joko-tai.

29. Olen erittäin visuaalinen ja esteettinen ihminen ja minulla on hyvä värisilmä. Olen todella tarkka käyttämistäni väreistä pukeutumisessa ja kotini sisustamisessa.

30. Rakastan käydä kahviloissa. Inspiroidun kauniista maisemista. Viihdyn luonnossa.

31. Olen eräänlainen sosiaalinen erakko. Nautin ystävieni ja läheisteni seurasta, mutta tarvitsen vastapainoksi ajatuksilleni paljon omaa aikaa.


Huh. Listaa oli samalla sekä mukava että haastava kirjoittaa!
Olisi mielenkiintoista saada lukea myös teistä, jotka luette blogiani:
kerrothan minulle, kuka sinä olet?

2 kommenttia:

 1. 1. Luettuani tämän osiosi, se oli niin hauska, että uskaltauduin sitten itsekin. Tosin en ole mikään hyvä kirjoittamaan... Pohdinkin moneen kertaan, että olikohan tämä tarkoitus näin vai ei mutta... sitten uskaltauduin ja here I am.
  2. En ole aamuihmisiä, vaikka tykkään nousta ajoissa (ajoissa tarkoittaa aikaa välillä 07:00-09:00).
  3. Ehdottomasti kahvi tai tee !
  4. I love our cats. <3 ja pian niitä onkin jo viisi.
  5. Käsityöt on toinen luontoni. En pidä itseäni mitenkään kummoisena tekijänä, mutta teen joka tapauksessa kaikkea mitä käsilläni pystyn ja niin kauan kuin pystyn.
  6. Kieliopissa = I suck... joten pahoittelen kaikkia kirjoitusvirheitä.
  7. Matematiikka on sama kuin kohdassa kuusi, joten minua ei kannata pyytää laskemaan yhtään mitään.
  8. Maantieto on perittyä. Tähän tarkennuksena, että äitin oli siskonsa kanssa lähdössä Pälkäneelle (äitini asuu Kangasalla, ikää oli silloin n. 65v). Hän soittaa n. ½h päästä ja sanoo "Missäköhän me ollaan ku täällä kyltissä lukee Hervanta". Eli olivat päässeet Kangasalta Tampereelle ja pyörineet siellä ½h.
  9. Omistan kolme tatuointia ja haluaisin lisää. Ajattelin ottaa kaikista kissoista oman tatuoinnin, mutta pitäisi keksiä sellainen kuva/merkki/aihe ettei koko kehoni peity niiden alle.
  10. Joskus tykkäsin kovasti Stephen Kingistä (jota luen vain päivisin, koska useammat kirjat pelottaa liikaa illalla luettavaksi) ja Patricia Cornwellista, mutta nykyään luen vain käsityölehtiä. Toisaalta vähän harmi.
  11. Näen joka yö unia. Olen miettinyt, että niistä voisi saada jonku pokkarin, jossa olisi sellasia lyhytkertomuksia.
  12. Rakkaus ruuanlaittoon. Tykkään hirveesti kokata, kun sitten vaan joku söisi, mies ei jaksa syödä niin paljoa kuin mitä sitä tulee tehtyä. Liioittelen kuulemma ruuan määrässä... lienee totta.
  13. Omistan moottoripyörän, josta olen puoliksi ylpeä ja puoliksi en. Syy: en osaa sille itse (vielä) tehdä juuri mitään ja ajo on vähän huteraa, mutta 20 vuodentakainen ajotuntu palaa pätkittäin.
  14. Haluaisin papukaijan, marakatin ja akvaarion.
  15. Värjään hiuksiani säännöllisesti, jotain huvia, kun ei tule paljoa baareissa käytyä. Viime vuonna taisin kerran käydä ravintolassa.
  16. Olen käynyt Ruotsissa, Norjassa, Saksassa, Hollannissa, Dubaissa, Teneriffalla, Sveitsissä, Jamaikalla, Kreikassa, Maltalla ja Turkissa. Pikavisiittinä New Yorkissa ja New Jerseyssä.
  17. Maailmasta saa loppua kaikki muu paitsi salmiakki.
  18. En osaa olla tekemättä mitään. Kerran taisin istua sohvalle ilman kutimia tai virkkuuksia, mutta se meni ohi parissa minuutissa.
  19. Hiljaisuus on harvinaista, yleensä soi radio tai spotify.
  20. Tykkään jännitys-, toiminta-, fantasia leffoista, komedia myös ok. Draama ja rakkausleffat itkettää liian paljon ja ärsyttää sitten mennä nukkumaan nenä tukossa.
  21. Haluaisin tehdä ruokaa vanhuksille, jotka ei itse enää pysty tekemään.
  22. Voisin myös pitää jotain askartelutuokioita.
  23. Haluaisin opetella lasinpuhallusta.
  24. osaan soittaa urkuja ja syntikkaa, haluaisin vielä kokeilla saksofonia.
  25. Olen musiikissa kaikkiruokainen PAITSI en tykkää räpistä enkä örinästä.
  26. Kun innostun jostain niin se on aina 105%, ei koskaan vähempää.
  27. Kohdan 26 vuoksi talo onkin täynnä kaikenlaista askarteluun liittyvää värkkiä.
  28. Ikuinen laihduttaja.
  29. Kotihiiri.
  30. Tykkään bensan ja joistakin lasinpesunesteen hajuista (mies aina ihmettelee tätä :D ).
  31. Punaviini + homejuusto + viinirypäleet = herkkua!

  VastaaPoista
 2. Meinasin tehdä tämän suoraan blogiini, mutta ailahteleva ja poukkoileva mieleni tuli toisiin aatoksiin - joten täältä pesee.

  1. Olen aina ajatellut ja sanonut olevani introvertti, mutta luulen olevani väärässä, sillä rakastan ihmisiä, heidän tarinoitaan ja seuraansa. Ja puhumista.
  2. Neulominen on rakas, joskin vaihteleva harrastukseni. Kausittainen, sanoisin.
  3. Soitan välttävästi pianoa ja laulan surkeasti, mutta rakastan molempia asioita.
  4. Löysin unelmieni ammatin vasta vuosien etsinnän jälkeen. Valmistun sairaanhoitajaksi (toivottavasti) jouluna 2018.
  5. Sisälläni asuu jättimäinen kaukomaiden kaipuu, viikon päästä matkustan Siperian halki Kiinaan.
  6. Lentokentillä on helppoa hengittää, sillä lähtemisentuntu valtaa koko sydämeni. Se on yksi parhaista asioista elämässä, yksi parhaista tunteista.
  7. Olen leikkimielinen ja ennen kaikkea utelias, juuri se puskee minua eteenpäin vaikeimpinakin aikoina.
  8. Kirjoittaminen on minulle helpoin tapa käsitellä asioita.
  9. Tapaan sanoa, että "taidetta ei synny ilman tuskaa" ja tämä hankaloittaa em. kirjoittamista sekä kuvantekoa nyt, kun voin paremmin kuin koskaan. Kaipaan sanoja, kuvia ja sitä prosessia, jonka saan läpikäydä tekohetkellä.
  10. Häpeän vanhoja kuolemanviivoja ranteissa ja koko kehossani.
  11. Ajattelen, että ihminen voi olla ehjä vasta silloin, kun keho, mieli ja tunteet toimivat yhteistyössä.
  12. Hullaannuin baletista 2,5 vuotta sitten. Samalla löysin kehoni mahdollisuudet.
  13. Minulla on ärsyttävä tapa etsiä, löytää ja korjata kirjoitusvirheitä. Etenkin yhdyssana- ja pilkkuvirheet ovat minulle kuin punainen vaate.
  14. Olen vähän liiankin perso makealle.
  15. Yritin itsemurhaa kolme vuotta sitten. Onneksi epäonnistuin.
  16. Olen aamuvirkku ja rakastan auringonnoususta.
  17. Syömishäiriön myötä rakastuin numeroihin. Syömishäiriö meni, rakkaus numeroihin jäi.
  18. Minulla on aina alttius sairastua uudestaan ja kehonkuvani on vieläkin hieman säröillä, mutta en anna sen häiritä. Se maailma ei ole enää minua varten.
  19. Juon vahvaa tummapaahtokahvia - mahdollisimman kuumana, kiitos. Parhaalta se maistuu yhdessä tupakan tai suklaan kanssa.
  20. Inhoan siivoamista, mutta myös sotkua. Ristiriitaista.
  21. Välillä minun on hankala ymmärtää mustavalkoisia ihmisiä, kun oma maailmani on täynnä pohdintoja, vaihtoehtoja ja värejä - välillä liikaakin.
  22. Kohdan 21 vuoksi olen usein hyvin päättämätön ja ailahtelevainen.
  23. Rakastan kahviloita ja ihmisten tarkkailua, kun he tekevät töitä, ovat lähellä kyyneleitä, nauravat ystävänsä kanssa tai keskittyvät hiljaa itsekseen.
  24. Ekspressiivinen taideterapia on auttanut minua löytämään oman itseni. Matka on vielä kesken, mutta ehkä jo pian olen valmis jatkamaan yksin. Ajatus pelottaa todella paljon.
  25. Katson ihmisessä ensimmäisenä silmiä. Toisilla niissä asuu surun valtameri, se on kaunis näky.
  26. Värjäytän hiuksiani hennalla, koska se saa ne näyttämään ja tuntumaan kauniin luonnollisilta. Omaa väriäni en edes muista.
  27. Minulla on vaikeahoitoinen epilepsia, joka johtuu aivojen rakennemuutoksista/kehityspoikkeamista. Toivon pääseväni leikkaukseen, mutta kävi miten vain, sairaus ei estä minua elämästä elämääni. Minä määrään.
  28. Haluaisin lapsia, mutta asiat eivät aina ole niin yksinkertaisia.
  29. Suurkulutan melankolisia lauluja.
  30. Täytin tänä vuonna 30 vuotta. Taidan siis olla aikuinen.
  31. Olen ollut naimisissa kohta yhdeksän vuotta. Mieheni saa minut raivostumaan, rakastumaan ja nauramaan pelkällä olemuksellaan.

  VastaaPoista

Jokainen ajatus on tärkeä ♥