Älä huoli, vaikka

...elämäsi olisi kääntymässä päälaelleen. 
Mistä nimittäin tiedät, että se elämä, johon olet tottunut, 
on parempi kuin se, joka on vasta tulossa? 
RumiOletko huomannut, että jos vain uskallat antaa mahdollisuuden, alkaa usein tapahtua varsin eriskummallisia asioita? Asioita, joita et pysty etukäteen edes kuvittelemaan. Kun nimittäin uskaltaa antaa mahdollisuuden muutokselle, niin alkaa elämässä olla sopivassa määrin joustoa ja juuri tuon jouston takia elämä alkaakin tuntua hyvältä. Itse asiassa paljon paremmalta kuin ikinä ennen. Tällöin hyvä olo ja sisäinen rauha ei tulekaan enää siitä, johon olet elämässäsi aiemmin palavasti kiinnittynyt (tai vain sattuman kaupalla urautunut, jumiutunut tai takertunut), vaan siitä, että annat luvan alkaa tapahtua. 

Niin kliseistä kuin se ehkä onkin, niin ainoa pysyvä asia elämässämme on muutos. Ei tarvitse kuin havannoida luontoa ja ymmärtää, että ihminen on oikeasti ainoa elollinen olento, joka yrittää kaikkensa, jotta asiat pysyisivät kuten aina ja ikuisesti ennenkin. Lopulta tietysti jopa oman onnensa ja hyvinvointinsa kustannuksella. 

Nyt kun mietin, on itse asiassa hyvin lohdullista oivaltaa, että elämä ei todellakaan ole sellaista, jollaiseksi sen vielä vaikkapa vuosi sitten kuvittelin. Elämä on oikeastaan tällä hetkellä kaikkea sellaista, jota en yhtenäkään aamuna osannut edes toivoa.


On niitä, jotka jäävät ja toisia, jotka lähtevät. 
Niin on ollut aina. 
Kukin saa valita itse, mutta on valittava ajoissa. 
Eikä koskaan ikinä saa antaa periksi. 
Tove Jansson

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jokainen ajatus on tärkeä ♥